Yakından tanıdığımız Winklevoss kardeşler Bitcoin milyarderi oldu arkadaşlar. Şimdi olay biraz karmaşık ve uzun. Bu olayın geçmişini biliyorsanız kafanızda soru işareti olmaz. Ancak kısaca özet geçelim istiyoruz.
Winklevoss Kardeşler ve Facebook Hadisesi
Sosyal Ağ filmini izleyenler de olaya hakimlerdir. Mark Zuckerberg, Facebook projesini bu ikiliden esinlendi. Yani bu iki kardeşin fikrini alarak harmanladı, yazılım haline getirdi ve kendi dehasını da kullanarak bir dünya markası haline getirdi. Nitekim bu iki adam, zaman içerisinde Zuckerberg’i dava ettiler. Açtıkları tazminat davası sonucunda da 65 Milyon Dolar tazminat kazandılar.
Bir Zamanlar Alınan Bitcoin’ler Milyarder Etti
Bu gibi adamların kafaları genellikle ileriye yönelik olarak çalışır. İleriye yönelik atılan bu adımların niteliği ya da nasıl olduğunu araştırmayı geçelim. Birde şanslı oluyorlar.
Facebook’a açtıkları dava sonucunda elde ettikleri 65 Milyon Dolar’lık bir gelir vardı. Bu geliri daha sonrasında yine büyük bir ileri görüşlülük ile Bitcoin’e yatırdılar. Yani ikiz kardeşler, bu gelirin 11 Milyon Dolar gibi bir kısmını Bitcoin’e yatırdılar ve şimdiki kazandıkları parayı gündel kurdan hesap ettiğimiz zaman sıfırlar ayrıştırılamıyor.
Aynı zamanda bu iki kardeş, zaman içerisinde Bitcoin sektörünü kendilerine çok ciddi bir yatırım alanı olarak seçtiler. Dünyanın ilk Bitcoin yatırım şirketi ve sistemi olan GEMİNİ, Winklevoss kardeşler tarafından kuruldu. Kardeşlerimiz şimdi milyar dolarlar ile oynarken dünyanın en zengin adamları arasına çok büyük bir hız ile girmeye adım attılar. Takdir edilesi.
Yorumlar