Manuş Baba – Eteği Belinde Şarkısı Resmen Çalıntı Çıktı

Manuş Baba - Eteği Belinde

Müzik piyasalarını alt üst ederek doruk noktalara çılan Manuş Baba – Eteği Belinde şarkısı kısa süre içerisinde izlenme rekorları kırarak Youtube platformunda da büyük bir hızla büyüdü. Ancak müzik dünyası yeni bir skandal ile çalkalandı. Manuş Baba’nın kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşan bu popüler şarkısının ne yazık ki ÇALINTI olduğu iddia edildi ve inceleme alınmıştı.

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) İncelemeye Almıştı

Çok uzun bir süre üzerinde konuşulan bu dedikodu akabinde MSG, bu şarkıyı inceleme altına aldı. İncelemelerde ki çalıntı olduğu şarkı ise Atilla Yılmaz’ın Sendan Gayrı şarkısı olarak dikkatleri çekiyordu. İki şarkı arasında çok çok uzun bir süre araştırmalar ve analizler yapıldı.

2005 yılında Atilla Yılmaz’ın çıkardığı bu şarkı çok fazla gündeme gelmese de Manuş Baba’nın tarzı bu şarkıyı iyi pazarladı diyebiliriz. İki şarkıyı birlikte kıyaslayalım.

Manuş Baba – Eteği Belinde

Mustafa Yılmaz – Senden Gayrı

MSG Resmi İnceleme Sonuçlarını da Açıkladı

Uzun süren incelemeler sonucunda elde edilen sonuç Manuş Baba (Mustafa Özkan) için çok da iç açıcı sonuçlar değil ne yazık ki. MSG tarafından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir;

“Yapılan başvuru doğrultusunda dijital ortamda sunulan ses kayıtları değerlendirilmiştir. Bestesi Atilla Yılmaz’a ait ‘Senden Gayrı’ isimli eseri ile Manuş Baba’nın yorumladığı ‘Eteği Belinde’ isimli eserin tempoları farklı olsa da ara nağmelerin birebir aynı olduğu tespit edilmiştir.”