Gmail Kullanıcıları Dikkat

Gmail Kullanıcıları Dikkat

Gmail Güncellendi

Gmail uygulaması, bildiğimiz gibi Android işletim sistemli telefonlara, yerleşik bir uygulama olarak geliyor. Bu uygulama genellikle kurumsal şirketler tarafından daha fazla tercih edilse de, normal insanlarımız da mail atma konusunda basit bir ara yüzü olduğu için Gmail’i kullanıyor. Tabii ki bugüne kadar Gmail’e gelen zararlı postalar nedeniyle, birçok kullanıcının kişisel bilgileri yanlış insanlara gidebiliyor. Gmail, uzun süredir bu problemle ilgili bir güncelleme getireceğini açıklamıştı. Artık Gmail güncellemesi, nihayet kullanıcılara sunuldu.

Güncellemenizi Mutlaka Yapmalısınız

Gmail güncellemesi, her cihazda otomatik olarak yenilenemiyor. Bunun sebebi de, kullanıcıların güncellemeleri manuel olarak ayarlamasından kaynaklanıyor. Mutlaka yeni gelen güncellemeyi yapmalısınız. Çünkü yeni güncellemede, zararlı e-postaların size ulaşması engellenecek ve sizin için daha güvenli bir e-posta ortamı kurulacak.

Yeni Bildirimler Geliyor

Gmail hesabımıza, bilinmeyen bir posta geldiğinde insanlarımız merak edip giriyor. Bu giriş esnasında da asla paylaşılmaması gereken kişisel bilgiler, dolandırıcı insanlara gidebiliyor. Gmail, bu durumun önüne geçmek için güncellemesine bildirim özelliği ekledi. Yani size gelen bir e-posta, kutunuza düşmeden önce uyarılacaksınız. Mesajın içerisinde zararlı ve tehlikeli bir yazılım yüklüyse, bunu önceden gelen bildirimler sayesinde anlayarak, o postaya girmeden silebileceksiniz ve güvenliğiniz de en üst düzeye çıkacak.

Phishing Tehlikeli Olamayacak

İnternet ortamında phishing uygulamasını mutlaka duymuşsunuzdur. Bu yazılım, sizin e-posta adreslerinize zararlı mailler gönderiyor. Bu maillere giriş yaptığınız zaman da, kişisel bilgileriniz bilinmeyen kişiler tarafından ele geçiriliyor. Yeni güncellemeyle beraber artık bu uygulama da devre dışı kalacak ve size asla zarar veremeyecek. Tabii ki bunun için de, size uyarı gelen mesajları postanıza düşürmeden ve daha fazla bekletmeden silmelisiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra daha güvenli bir ortamda çalışmalarınızı sürdürebileceksiniz. Güncelleme, henüz kademeli olarak dağıtılıyor. Yani her kullanıcıya birden verilmiyor. Kullanıcılar, cihazın ayarlar kısmından otomatik güncellemeyi aktif etmeliler. Aktif etmek istemeyen kullanıcılar ise, sık sık uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edebilirler. Yeni gelen bir güncelleme görürseniz, mutlaka hemen gereken güncelleştirmeyi yapmalısınız.