3D Yazıcılar Kalp Üretti

3D yazıcılar, her alanda kullanılmaya başlandı. Bu çeşitlilik, akıl almaz buluşlara da ön ayak oluyor. İsrailli bilim insanlarının son icadı 3D yazıcı ile silikondan oluşan bir yapay kalp icat etmek oldu.  Sağlıklı bir kalbe ihtiyaç duyan hastalar için bir nevi umut ışığı olacak yapay kalp, 3D baskı teknolojisi ile yapıldı.

3D Yazıcı ile Kalp Üretildi

Öncelikle İsviçre de bu araştırma başlatılmıştı. Kalbin mekanik bir benzerini ortaya çıkaran bilim insanları, bu prototipi silikon kullanarak 3D yazıcıya döktüler. Yapay kalp, bire bir biyolojik kalp gibi çalışıyor. Fakat bir sorun var; o da biyolojik hücrelerimizin silikon gibi yabancı bir maddeyi kabul etmemesidir. Bilim insanları bunun üzerine insanların canlı dokularından bir kalp yaratmak zorundaydı.

İşte İsrailli bilim insanları, biyolojik vücudun reddetmeyeceği biyolojik bir kalp ürettiklerini iddia ediyorlar. Kalbin içinde doğal damarlar bile var. Kalojen proteinini kullanarak, ve ek olarak biyolojik molekülleri de deneye- yanıla kullanarak uzun bir araştırma sürecinin ardından kalbi başarılı bir şekilde üretmeyi başardılar. Yani 3D baskı ile üretilen ilk kalp, vücut tarafından reddedilmeyecek. Hayvanlarda bu kalp deneme aşamasında. Eğer bir sorun çıkmazsa, insanlarda denemeye başlanacak. Eğer proje başarılı bir şekilde sonuçlanırsa, böbrek dalak karaciğer gibi organlar daha kolay bir şekilde 3D baskı teknolojisi ile yeniden üretilebilecek. Amaç insanların ömrünü bir kat daha arttırmak. Ya da önemli insanların daha uzun yaşamasını sağlamak…