45 Kilometreden Çekim Yapan Fotoğraf Makinesi

90% Ortalama Puan

45 Kilometreden Çekim Yapan Fotoğraf Makinesi

Yeni üretilen bir kamera/ fotoğraf makinesi 45 kilometre uzakta fotoğraf çekmeyi başarıyor. Bu makine hangi tekniklerle bunu başarıyor merak edenler için açıklayalım; teknik, önceki herhangi bir sistem için imkansız olan mesafelerde 3 boyutlu görüntüler üretmek için tek bir fotonun LIDAR ve foto reseptörlerini kullanıyor

Tasarım
%90
Çözünürlük
%95
Donanım
%90
Kalite
%90
Fiyat
%85

Yeni üretilen bir kamera/ fotoğraf makinesi 45 kilometre uzakta fotoğraf çekmeyi başarıyor. Bu makine hangi tekniklerle bunu başarıyor merak edenler için açıklayalım; teknik, önceki herhangi bir sistem için imkansız olan mesafelerde 3 boyutlu görüntüler üretmek için tek bir fotonun LIDAR ve foto reseptörlerini kullanıyor. Bu teknoloji 45 km ötedeki engelleri ( duman is kirlilik vs)  delip geçiyor, hedefe odaklanıyor ve net bir görüntü sunuyor.

45 Km Uzaktan 3D çekim

Şu ana kadar bu kadar uzun bir mesafeden çekim yapabilen makineler üretilmemişti. En çok vahşi doğa belgeselcilerinin ve istihbarat kurumlarının ve tabi film sektörünün işini kolaylaştıracak olan bu teknoloji yakın bir zamanda icat edildi. Tek sorun sadece gündüz bu çekimlerin yapılabiliyor olması. Az ışıkta o kadar net görüntü elde edilemiyor. Ama eminiz ki bilim adamları bunun da üstesinden gelecekler.

Japon Bilim Adamları Araştırmayı Derinleştirecek

Japon Bilim Adamları bu hayali gerçekleştirmek için  son yıllarda  hassas foto algılayıcılar kullanmaya başladılar  öyle ki bireysel fotonlar yakalayabildiler ve 10 kilometreye kadar mesafedeki nesnelerin görüntülerini elde etmek için onları birleştirdiler. Ama bilim bu noktada durmayacak. Daha ileri mesafeler için ve gece şartlarında da çekim yapabilmek için laboratuvarlarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu başarıyı tabi ki Japon bilim adamları geliştirdiler ve Şangay Zheng-Ping Li Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları çalışmalarını başarılı bir şekilde sonlandırdılar.

Fotoğraf Çekim Tekniği Nasıl Çalışıyor

Bu teknik en dağınık veri noktalarını birleştirerek süper yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturan özel bir bilgisayarlı görüntü algoritması ile birleştirilmiş tek foton dedektörlerini kullanıyor. Bu tür bir görüntünün en büyük avantajı, nesnenin yansıttığı fotonların, mesafeye bağlı olan belirli bir zaman penceresi içinde dedektöre geri dönmesidir. Bu pencerenin dışına gelen herhangi bir foton göz ardı edilebilir. Kentsel ortamlarda yeni sistemi daha da iyi hale getirmek için Zheng-Ping, 100 kilohertz frekansta ve 120 miliwatt gücünde 1550 nanometre dalga boyuna sahip bir kızılötesi lazer kullanıyor. Bu dalga boyu sistemi gözler için güvenli kılar ve ekibin dedektörü aşırı yükleyecek güneş fotonlarını filtrelemesini sağlıyor. Araştırmacılar bu fotonları aynı optik cihaz aracılığıyla gönderiyor ve alıyor, 280 milimetre açıklığa sahip güncel bir astronomik teleskop kullanıyorlar.. Yansıtılan fotonlar daha sonra tek bir foton detektörü tarafından tespit ediliyor. Bir görüntü oluşturmak için, araştırmacılar görüş alanını yukarı, aşağı ve yan yana eğilebilen piezo kontrollü bir ayna kullanarak tarıyorlar. Bu şekilde iki boyutlu görüntüler oluşturabiliyorlar. Ancak aktivasyon sürelerini değiştirerek, yansıtılan fotonları bir 3D görüntü oluşturmak için farklı mesafelerden toplayabiliyorlar.