Kapat
whatsapp_kapak
Haberler 0

WhatsApp’ı Yukarı Kaydırarak Kapatmayın!

WhatsApp’ı Yukarı Kaydırarak Kapatmayın!

iOS 11 kullanıcıları, WhatsApp uygulamasını kullanırken yukarıya doğru kaydırarak kapatıyorlar. Bu her ne kadar kolay görünse de, gerçekten ciddi problemlere yol açabiliyor. Bu nedenle de iOS  kullanıcılarına bu yöntem tavsiye edilmiyor. Peki WhatsApp  uygulamasını yukarıya kaydırarak kapatırsak ne olur?

Bildirimler Kapanıyor

iPhone kullanıcıları, bu özelliği kullandıklarında tam aksine sadece uygulama kapanmakla kalmıyor ve aynı zamanda telefona gelen uygulama bildirimleri de uygulamayla beraber kapanıyor. Yani size mesaj gönderen birisi ‘’Acaba neden mesajlarımı okumuyor?’’ diyebilir. Tabii ki siz de mesaj beklediğiniz birinden mesaj geldiğinde de, ‘’Acaba neden mesaj atmadı?’’ diye bir düşünceye kapılıyorsunuz. Aslında karşı taraf size mesaj atıyor fakat, uygulamanın bildirimleri kapandığı için siz o mesajı alamıyorsunuz.

whatsapp_1

Ekrana Uyarı Geliyor

WhatsApp uygulamasını ekranı yukarı doğru kaydırarak kapattığınız zaman, cihaz ve uygulama ekranınıza İngilizce bir uyarı gönderiyor. Bu uyarı, İngilizce yazdığı için pek çok kullanıcı tarafından da umursanmıyor. Tabii ki uyarıda bildirimlerinizin kapanabileceğini ve gönderilen mesajları alamayacağınız yazıyor.

Ne Yapılması Gerekiyor?

Cihazınızın bildirim ayarlarının bozulmaması için, WhatsApp uygulamasını ekranı yukarı doğru kaydırarak kapatmamalısınız. Eğer bunu sıkça tekrarlarsanız, bir zaman sonra cihazınıza gelen uyarılar da tamamen kesilecektir. Uyarı tamamen kesildikten sonra da, artık bildirimlerin tamamen kapandığını söyleyebiliriz. Bu yüzden de WhatsApp uygulamasını ‘’Home’’ tuşuna basarak manuel olarak kapatmak daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Tabii ki bu yöntem hiçbir probleme yol açmıyor.

whatsapp_2

Şikayetler Üzerine Uyarı Sistemi Getirildi

Uygulamayı yanlış biçimde kapatan kullanıcılar, bugüne kadar hiçbir ekran uyarısı almıyordu. Fakat şirketler, kullanıcıların bilinçli davranması için son zamanlarda ekran uyarılarını aktif ettiler. Uygulama yanlış biçimde kapatıldıktan hemen sonra ekrana gelen uyarı, bu durumun olmaması gerektiğini bildiriyor. Kısa zaman sonra da uyarılar tamamen kesiliyor ve kullanıcılar gelen mesajların farkına varmıyorlar. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına, cihazınızın ‘’Home’’ tuşuna basarak uygulamanızı kapatmanızda fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir