SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Her web sitesi için, içerik yani makale olmazsa olmazlar arasında yer alır. İç SEO’nun önemli bir parçası olan içerik, web sitelerinin iskeletini oluşturmaktadır.
SEO uyumlu makale, web sitelerinin arama motorlarında daha üst sıralara çıkmasında önemli bir etken olarak dikkat çekmektedir. Tabi bu makalelerin SEO uyumlu olması gerektiği de göz önünde bulundurulmalıdır. Peki, SEO uyumlu makalede dikkat çeken başlıklar nelerdir?
Keyword Density (Anahtar Kelime Yoğunluğu)
Bir makalede kullanılan anahtar kelimelerin yoğunluğu %3 ile %5 arasında değişmektedir. Yani yaklaşık 200 kelimelik bir makale de 6 ya da 8 adet anahtar kelime kullanılmalı ve bu sayede SEO uyumu da sağlanmaktadır. Bu anlamda arama motorlarında belirlenen özgün içerikte, keyword density aracılığıyla sağlanmaktadır. Bununla birlikte makalenin spam içerik şeklinde görünmesi de engellenmektedir. Aynı zamanda aram motorları, ziyaretçi girişlerinde en iyi sonuçların açığa çıkması içinde büyük çalışmalar yapmaktadır. Bu sayede arama motorlarının tıklanma oranları da artırılmaktadır. Ayrıca arama motorlarında ismi geçen web site sahipleri de, SEO danışmanlıkları konusunda gerekli destekleri almaktadır.
Web sitelerinin çalışmaları da SEO uyumlu içeriklere sahip olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında anahtar kelime yoğunluğunu tespit ve analiz eden pek çok program, web site yetkilileri tarafından kullanılmaktadır. Bu sayede SEO uyumlu makalelerin anahtar kelime kontrolleri de yapılmaktadır.
Site İçi Linkleme
Site içi linkleme sayesinde, sitenin ziyaretçi sayısında büyük artışlar sağlanmaktadır. Aynı zamanda bir web sitesi içerisinde yer alan makale içerisinde yapılan linkleme yine aynı web sitesinde, aynı konuda başka bir makaleye yönlendirme yapılmaktadır. Bu sayede aynı web sitesinde kalma ve web sitenin tercih edilme sıklığı da artırılmaktadır. Bununla birlikte SEO anlamında da büyük adımlar atılmaktadır bu durum SEO hizmetlerinden elde edilen maddi kazançlarda artmaktadır. Ayrıca SEO çalışmaları kapsamında yer alan site içi linkleme, ziyaretçilerin sitede daha fazla kalmasını da sağlamaktadır. Bu durumda sitenin geleceği de, diğer web sitelerine oranla daha parlak olmaktadır. Web site sahipleri, site içi linkleme sayesinde sitelerinin tercih edilme oranlarında da büyük artışlar yaşamaktadır.
Yorumlar